Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Placki z sosikami

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
1 kg
jajko
mąka
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
olej
bryndza
1 kostka
smietana 18%
3 łyżki
natka posiekana
1 pęczek
posiekany koperek
1/2 pęczka
Sos śledziowy:
płaty śledziowe namoczone w ml
3 sztuki
smietana 18%
koper
1 pęczek
sok z cytryny
2 łyżki
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z sosikami

Bryndzę utrzyj ze śmietaną, po-JLłącz z ziołami, dopraw pieprzem. Przykryj, schłodź. Śledzie pokrój w paseczki. Wymieszaj ze śmietaną, koperkiem, sokiem z cytryny. Dopraw pieprzem. Przykryj, schłodź. Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce, połącz z jajkiem, mąką, dopraw solą. Na oleju usmaż 16 cienkich placków. Podawaj gorące z sosikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak