Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Boczniaki w panierce

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki
40 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat
3/4 szklanki
otręby
1/2 szklanki
mąka
kilka łyżek
jajko
3 sztuki
przyprawa
1 łyżeczka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
olej do smażenia
surówka
cebula dymka ze szczypiorkiem
1 pęczek
oliwa
7 łyżek
musztarda
2 łyzki
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
kapusta pekińska
1 mała główka
Papryka ostra mielona Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki w panierce

Boczniaki opłucz/misz. Bułkę tartą wymieszaj z otrębsmi,? papryką, przyprawą „5 smaków\", solą i pieprzem. Jajka roztrzep na talerzu. Grzyby oprósz mąką, jej nadmiar otrzep. Następnie panieruj w jajku, doprawionej bułce tartej. Smaż na rumiano^a gorącym oleju. Kapustę i Oczyszczoną paprykę pokrój w paski. Dymkę posiekaj. Składniki sałatki wymieszaj, polej sosem przygotowanym z oliwy, musztardy, soli, pieprzu. Podawaj z boczniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak