Ciastka razowe

Ciastka razowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka owsiana

    20 dag
  • mąka razowa

    20 dag
  • mąka z 3 zbóż

    20 dag
  • jajka

    3 szt
  • proszek do pieczenia

    1,5 op
  • fruktoza

    10 dag
  • oliwa z oliwek

    4 łyżki
  • szklanka wody lub mleka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieszamy maki , wbijamy jajka.Dosypujemy proszek, fruktozę, killka kropli oleju oraz oliwę. Wyrabiamy ręką, dolewając wodę lub mleko. Ciasto powinno być rzadkie. Odstawiamy przykryte na ok. 20 minut.Robimy małe wałki i kładziemy na blachę. Pieczemy po 10 minut z każdej strony w temperaturze 180stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat