Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta na obiad

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1
cebula 2
margaryna 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1
ziele angielskie 2
pieprz
sól
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta na obiad

Kapuste drobno siekamy lub kroimy w kostkę, następnie obgotowujemy ją na pół miękko w wodzie z dodatkiem kawsku cytrynowego, następnie odcedzamy. Pokrojoną w kostkę cebulę smażymy na margarynie, solimy i pieprzymy, gdy sie zarumieni dodajemy całą kapustę, wlewamy pół szklanki wody, dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości kapusty. kapuste podajemy na zimno lub gorąco do obiadu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.10.2012 00:25
smaczna
Anio?eczek 27.07.2012 06:34
super smaczna i zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak