Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Czerwona kapusta na obiad

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona
1
cebula
2
margaryna
3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
1
Sklep Prymat
ziele angielskie
2
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
Kwas cytrynowy Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta na obiad

Kapuste drobno siekamy lub kroimy w kostkę, następnie obgotowujemy ją na pół miękko w wodzie z dodatkiem kawsku cytrynowego, następnie odcedzamy. Pokrojoną w kostkę cebulę smażymy na margarynie, solimy i pieprzymy, gdy sie zarumieni dodajemy całą kapustę, wlewamy pół szklanki wody, dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości kapusty. kapuste podajemy na zimno lub gorąco do obiadu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.10.2012 00:25
smaczna
Anio?eczek 27.07.2012 06:34
super smaczna i zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak