Pstrąg z czosnkiem i ostrą papryką

Pstrąg z czosnkiem i ostrą papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

  • czosnek

  • papryczka chilli

  • masło do smażenia

  • sól czosnkowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzewamy piekarnik do 200C. Cebulę i czosnek siekamy drobniutko, z papryki usuwamy łodyżkę i nasiona, kroimy w podłóżne paski. Umyte i wypatroszone pstrągi wypełniamy wewnątrz mieszaniną czosnku, cebuli i soku z wyciśniętej cytryny. Po wierzchu nacieramy pstrągi dokładnie masłem i kładziemy na podwójnej folii aluminiowej. Sól i pieprz do smaku. Następnie przykrywamy pstrągi paskami papryki. Jeżeli ktoś nie lubi na ostro, można użyć papryki czerwonej. Całość przykrywamy folią i żawijamy całość szczelnie. Pieczemy 25 min lub aż do miekkości ryby. Osobiście podaję z brokułami, gotowanym groszkiem i marchewką i oczywiście doskonałym winem. Szybka i łatwa potrawa na kolacje we dwoje po ciężkim dniu pracy. ;) Sprawdzone, działa jak afrodyzjak. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

14.07.2011 08:57
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat