Zupa marchewkowa z pomarańczą

Zupa marchewkowa z pomarańczą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    5 szt
  • cebula

    3 szt
  • masło

    3 łyżki
  • kostka rosołowa

  • ryż

    1 torebka
  • sok z połówki pomarańczy

  • starta skórka pomarańczowa

    1 łyżka
  • mleko

    1/2 szkl
  • sól

  • pieprz biały Prymat

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte, obrane marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach.Obraną cebulę drobno siekamy. Roztapiamy masło i podduszamy w nim warzywa.Dodajemy skórkę i sok z pomarańczy.Podlewamy gorącym bulionem z kostki. Gotujemy osobno ryż.Dodajemy do warzyw.Doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy i miksujemy.Wlewamy mleko i zagotowujemy.Nalewamy na talerz , posypujemy natką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

22.09.2010 22:30
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat