Pyszne matiasy z jajkiem i ogórkiem

Pyszne matiasy z jajkiem i ogórkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    5 szt
  • jajka

    5 szt
  • cebula

    3 szt
  • ogórki kiszone

    4 szt
  • majonez

    1 słoik
  • sól

    do smaku
  • ocet

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • papryka czerwona

    1 strąk
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Cebule obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy na talerz, przyprawiamy olejem, octem,cukrem i do smaku solą. Ogórki kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli i mieszamy.Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na pół. Matiasy przekrawamy wzdłuż na dwie części. Płatem matiasa owijamy połówki jajek i układamy na cebuli i ogórkach.Całość dekorujemy pokrojoną w paski papryką, majonezem i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Edyta31

10.10.2011 22:16
super :) muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat