Podchmielony dżem z pigwy

Podchmielony dżem z pigwy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pigwa

    1 kg
  • woda

    300 ml
  • cukier

    70 dag
  • cytryna

    1 szt
  • brandy

    1 kieliszek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce opłukać , wytrzeć, obrać i wyciąć zdrewniałe części.Usunąć pestki.Pokroić na nieduże kawałki w dużej ilośći wody z sokiem z cytryny.Z wody i cukru ugotować syrop.Wrzucić pigwę.Dodać startą skórkę cytryny..Zmiksować.Dodać alkohol.Napełnić gorącą masą słoiki.Zakręcić

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Stenka

26.09.2012 16:19
nie próbowałam z alkoholem

agata1722

27.09.2011 10:39
smaczniutki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat