Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ruloniki ze szparagami

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi
3 sztuki
szynka konserwowa
6 plastrów
serek kanapkowy
6 łyżek
pomidor
1 sztuka
sałata
2 liście
szczypiorek
1/2 pęczka
Sklep Prymat
jajko ugotowane na twardo
1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki ze szparagami

Szparagi umyć, odłamać stwardniałą część, obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie ok 10-12 minut (nie dłużej). Wyjąć osączyć i wystudzić. przekroić na połowy. Na środek plastra szynki położyć łyżeczkę serka i kawałek szparaga. Zwinąć roladkę. Związać szczypiorkiem lub porem. Na półmisku położyć umyte i osuszone liście sałaty. Na nich ułożyć przygotowane ruloniki. Udekorować pomidorem i jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak