Bigos ze świeżej kapusty.

Bigos ze świeżej kapusty.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusty

    1 główka
  • cebule

    2
  • kiełbasy

    6 lasek
  • boczku świeżego

    30 dag
  • koncentrat pomidorowy

    duży
  • kwasek cytrynowy

  • cukier

  • kilka ziaren pieprzu Prymat

  • Kucharek - uniwersalna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bigos ze świeżej kapusty.
Kapustę drobno pokroić i zagotować z liściem laurowym, pieprzem i kucharkiem.
Krok 2 - Bigos ze świeżej kapusty.
Boczek, kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Najpierw smażyłam boczek(trochę go posoliłam), a gdy się wytopił tłuszcz dodałam kiełbasę, a na koniec cebulę. Boczek miałam dość tłusty, więc nie dodawałam innego tłuszczu do smażenia.
Krok 3 - Bigos ze świeżej kapusty.
Gdy kapusta będzie miękka dodać mięso z cebulą i gotować dalej.
Krok 4 - Bigos ze świeżej kapusty.
Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić kwaskiem, cukrem, papryką do smaku i dusić pod przykryciem.
Krok 5 - Bigos ze świeżej kapusty.
Nadmiar wody odlałam i wykorzystam do gotowania gołąbków lub sosu pomidorowego.
Krok 6 - Bigos ze świeżej kapusty.
Bigosik gotowy :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

16.09.2011 08:49
prezentuje się super

Renia1

15.09.2011 11:01
lubie taki ze swiezej, szczegolnie z mlodej kapusty

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat