Pasta jajeczna wg Babcigramolki :

Pasta jajeczna wg Babcigramolki :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    2 łyżki
  • jaja na twardo

    3 szt.
  • koperek

    3 łyżki (pokrojony)
  • majonez

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować jajka na twardo , ostudzić i obrać . Utrzeć w malakserze ( lub blenderem lub po prostu rozetrzeć widelcem ) z koprem , masłem i majonezem na puszystą masę . Doprawić solą i pieprzem .

Dodaję masło bo nie trzeba już potem smarować chleba .
Najlepiej smakuje z pumperniklem lub razowcem – ale można również podawać do innego pieczywa czy krakersów .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Sylwia56

20.04.2012 18:35
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat