domowa wedzonka

domowa wedzonka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe bez kości

    dowolna ilosc
  • sól

    do solanki
  • czosnek ząbki

    3-5 zabki
  • liście laurowe Prymat

    3-5 listki
  • pieprz czarny ziarnisty

    kilka ziarenka
  • pieprz ziołowy

    pol lyzeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mieso pluczemy. do przegotowanej chlodnej wody sypiemy tyle soli,mieszamy,az surowe jajko-cale w skorupce,bedzie wyplywalo na wierzch.Pozostale skladniki ucieramy razem w mozdziezu i dodajemy do wody z sola.Wkladamy teeraz mieso i przysiskamy deseczka.Pozostawiamy tak w ciemnym i zimnym miejscu,moze byc lodowka,na okolo 5-7 dni.po czym wyjmujemy,osaczamy i albo pieczemy na blaszce w piekarniku albo wedzimy w domowej wedzarce.Przed wlozeniem do wedzarki nalezy mieso wlozyc w specjalna siatke.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat