ptasie mleczko

ptasie mleczko

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka pomarańczowa

    2
  • kremówka

    1/2 litra
  • cukier puder

    3 łyżki
  • galaretka porzeczkowa

  • dżem

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretki pomarańczowe rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Dodać śmietanę i cukier a następnie dokładnie zmiksować. W formie ułożyć gotowy biszkopt można go nieco nasączyć jakimś ponczem. Na niego posmarować połowę dżemu a następnie wyłożyć masę śmietankową. Odstawić do lodówki aż stężeje. Następnie posmarować resztą dżemu i 1 szklanką masy. Schłodzić. Galaretkę porzeczkową rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. I zalać ciasto. Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

manaika

21.12.2011 16:22
ciekawy pomysł

annagebalska

23.06.2010 14:11
Od razu przypomniało mi sie dziecinstwo. Moja mama robiła co niedziele takie ptasie mleczko.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat