Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z pora i jabłka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 2
masło 1 łyżka
marchewka kostka 1
ziemniaki kostka 2
woda 1,2 l
sól, pieprz
gałka muszkatołowa szczypta
sok jabłkowy 200 ml
szczypiorek
natka pietruszki
jabłka 2 pokrojone w kostkę

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z pora i jabłka

Białe części pora kroję na plasterki i duszę 5 minut na maśle, w rondlu z przykrywką, na
średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Dodaję marchew, ziemniaki i jabłka, wlewam
wodę i doprawiam solą, pieprzem i gałką. Duszę na małym ogniu, pod przykryciem przez około
20 minut, aż warzywa będą miękkie. Zupę miksuję w blenderze. Przelewam z powrotem do
rondla i dodaję sok jabłkowy, podgrzewam jeszcze na średnim ogniu przez 10 minut. Posypuję
posiekanym szczypiorkiem i natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 26.09.2011 08:00
połączenie zaskakujące, ciekawa jestem smaku
bami 08.09.2011 08:54
Ciekawe połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak