Kalafior pasteryzowany

Kalafior pasteryzowany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    2 szt
  • kwasek cytrynowy

    1 łyżeczka
  • sól

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Zagotować wodę z dodatkiem cukru i soli do smalu. Do wrzącej wody włożyć kalafior o ścisłych rózyczkach i obgotować. Następnie wyjąć, wystudzić i rozdzielić na małe różyczki. Rozłożyć do słoików. Przygotować zalewę, dodająć do 1 litra przegotowanej wody płaską łyżeczkę kwasku cytrynowego i soli do smaku. Gorącą zalewą napełniać słoiki z kalafiorem. zamknąć słoje i paseryzować około 25 minut. Po pasteryzacji mozliwie szybko schłodzić

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pajbek

03.02.2014 18:40
Kiedyś robiłam podobnie :-)

okrysia

03.08.2012 16:30
smaczne

mirosława4

27.07.2012 18:08
ciekawy sposób na kalafior

bursztynek

14.10.2011 16:00
takiego kalafiora nigdy nie jadłam

mala2021

03.10.2011 09:12
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat