Mizeria przedwojenna

Mizeria przedwojenna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion

    0,5 litra
  • czosnek

    2 ząbki
  • masło

    do smażenia
  • śmietana 12% kwaśąna

    0,5 litra
  • sól, pieprz

    do smaku
  • ogórki

    6 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki myjemy, obieramy, kroimy na ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy masło, wyciskamy na nie ząbkiczosnku, kładziemy ogórki. Pieczemy na wolnym ogniu przez 10 minut. Zalewamy bulionem, gotujemy, aż ogórki będą miękkie. Gdy potrawa będzie gotowa, zalewamy śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Maryś1

04.08.2010 14:13
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat