Wątróbka leśniczego

Wątróbka leśniczego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka cielęca

    30 dag
  • cebula

    1 szt
  • ogórek konserwowy

    1 szt
  • smietana 18%

    1 szklanka
  • sól

    1 szczypta
  • owoc jałowca

    3 łyżeczki
  • skórka z cytryny - otarta

    3 łyżeczki
  • bulion

    3 łyżki
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • wino czerwone wytrawne

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę oczyścić z błon i pokroić w paseczki. Cebulę pokroić w cienkie krążki. Ogórek pokroić w drobną kostkę. Masło rozgrzać na patelni i obsmażyć wątróbkę ze wszystkich stron, wyjąć i przechowywać w cieple. Na pozostałym na patelni tłuszczu zrumienić cebulę, dodać ogórek, skórkę cytrynową, wino, jałowiec i bulion. Dusić chwilę, aż sos nieco zgęstnieje. Dodać śmietanę, wymieszać a następnie chwilę gotować, doprawić pieprzem i solą. Sos połączyć z wątróbką. Podawać z bułką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Patriszja

16.11.2013 09:12
smaczne too :)

Pani Domu

18.06.2012 17:28
świetny pomysł na wątróbkę

Pani Domu

23.05.2012 18:53
świetny pomysł na wątróbkę

Pani Domu

23.05.2012 18:53
świetny pomysł na wątróbkę

Anna141

12.06.2011 14:36
smaczne

kriso

28.05.2011 15:03
ciekawy przepis

Adamorek

22.04.2011 14:17
apetyczne mięsko

Magdalena80

20.03.2011 23:42
fajna nazwa

Jaheira11

22.02.2011 11:38
fajna nazwa:)

AgaS10

04.02.2011 19:47
super:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat