Przygotować ciasto. Miód i cukier włożyć do rondelka, wlać mleko i wodę, podgrzewać, mieszając, aż składniki dokładnie się połączą. Wystudzoną masę przełożyć do mi¬ski z przesianą mąką, dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść ciasto. Podzielić je na cztery równe części, po kolei każdą wylepić na tortownicy o średnicy 24cm osobno upiec. Kaszę przeznaczoną na krem ugotować na mleku i wystudzić. Masło starannie utrzeć z cukrem i, nadal ucierając, dodawać porcjami zimną kaszę oraz sok z cytryny. Upieczone i wystudzone blaty przełożyć tym kremem i powidłami śliwkowymi według następującego schematu: placek - krem - placek - powidła - placek krem - placek. Obciążyć tort talerzem, przykryć folią i na 3 dni wstawić do lodówki (to ważne!). Na kilka godzin przed podaniem przygotować polewę. Masło i cukier rozpuścić, po czym, mieszając rózgą, powoli wsypać kakao i lekko podgrzać. Zdjąć z ognia, wbić jajko i mieszać, aż powstanie jednolita, gładka polewa. Polać nią tort i dowolnie udekorować.