Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z sera pleśniowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rokpol 1/2 szklanki
śmietana 12% 1/2 szklanki
masło 2 łyżki
żółtko jajek
sól
pieprz
wino białe wytrawne 1/2 kieliszka
seler naciowy 1/2 (posiekane łodygi)

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z sera pleśniowego

Żółtko wymieszać z winem. W rondelku utrzeć śmietanę z serem, solą i pieprzem. Rondelek ustawić na garnku z gotującą się wodą i ubijać trzepaczką. Stopniowo dodawać masło i wlewać wino, aż sos zgęstnieje. Dodać posiekane selery, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Podawać z makaronami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak