Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owsianka budyniowa z gruszkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki owsiane 3 łyżka
otręby pszenne 2 łyżka
gruszka 1 sztuka
mleko 3/4 szklanka
proszek budyniowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Owsianka budyniowa z gruszkami

Płatki i otręby zalewamy wrzątkiem i odstawiamy aż zmiękną. Dolewamy mleko i gotujemy na małym ogniu. Nadal gotując dodajemy gruszkę pokrojoną w nieduże kawałki (warto odłożyć kilka cząstek do dekoracji).

Proszek budyniowy rozrabiamy w minimalnej ilości wody. Kiedy owsianka jest już prawie gotowa wlewamy mieszaninę. Zestawiamy owsiankę z palnika i energicznie mieszamy aż zgęstnieje.

Podajemy z kawałkami gruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kopiko1983 28.09.2011 06:37
Pożywne śniadanko!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak