Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet z kanii

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kanie 3
mleko 1 szklanka
mąka 3 łyżki
jaja 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet z kanii

Z kanii wykręcić trzonki, kapelusze obetrzeć i ściąć z nich czubki. Kanie namoczyć w mleku, po 20 min. osączyć, lekko posolić i oprószyć pieprzem. Panierować w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Zmniejszyć ogień, smażyć jeszcze 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 02.09.2011 21:27
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak