Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kardy z wody

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kardy 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
mąka 1 łyżka
masło 2 łyżki
sól
cukier
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Kardy z wody

Łodygi kardów umyć potem sparzyć i obrać ze skórki, pokroić na kawałki o długości 6 cm i włożyć do lekko zakwaszonej wody wrzącej z dodatkiem soli, cukru i maki. Ugotować , następnie odcedzić i ułożyć na półmisku a potem to już polewamy bułką tartą zarumienioną ze stopionym masełkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 28.10.2011 07:53
ciekawe
Emiliozo 03.09.2011 17:20
nie widziałam jeszcze kardów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak