Rolada z cielęciny

Rolada z cielęciny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suszone morele

    10 dag
  • mielone mięso z kurczak

    20 dag
  • rozmaryn

    1 łyżeczka
  • masło

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • orzeszki pistacjowe

    10 dag
  • cielęcina bez kości

    1,2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cielęcinę rozkroić na płat. Morele i orzeszki posiekać, wymieszać z mielonym mięsem.Przyprawić do smaku. Masą posmarować cielęcinę , zwinąć w rulon.Natrzeć roztartym czosnkiem oraz solą i pieprzem.Odstawić na 2 godziny. Następnie ułożyć na wysmarowanej blaszce , posypać wiórkami masła. Piec 60 minut w 180 stopniach, skrapiając co parę minut wytwarzanym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat