Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z owocami i galaretką
# 4 jajka
# 1 szklanka cukru
# 1/2 szklanki oleju
# 1/2 szklanki wody
# 2 łyżeczki proszku do pieczenia
# dowolne owoce
# 2 galaretki o dowolnym smaku
Wykonanie:
Jajka ubić dodając stopniowo cukier. Do ubitej masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej i wodę. Wszystko wymieszać, wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Na cieście ułożyć owoce jakie mamy i piec w średnio nagrzanym piekarniku ( 170 *C) ok 40 min. galaretki rozpuścić w nieco zmniejszonej ilości wody i tężejące wylać na zimne ciasto . Galaretki smakowo dobieramy do owoców w cieście. Można posypać jeszcze kokosem .