Przepis i sposób przygotowania na: Hot dog 2
Mleko lekko podgrzać, wkruszyć do niego drożdże i zasypać cukrem oraz 1 łyżką mąki.
Kasię stopić i ostudzić.
Gdy rozczyn drożdży podrośnie dodać do mąki, następnie wlać margarynę i wyrobić gładkie ciasto.
Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto chwilę wyrobić, podzielić na 15 części.
Każdy kawałek ciasta rozwałkować, na środek położyć po jednej parówce.
Zawinąć parówki w ciasto i ułożyć hot dogi na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Na wierzch każdego hot doga położyć po plasterku sera i zostawić wszystko do wyrośnięcia.
Wyrośnięte hot dogi piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 20-25 minut w zależności jak piecze nasz piekarnik.
Można podawać z ketchupem.