Zapiekane jajka z grzybami i czosnkową bułką tartą prymat

Zapiekane jajka z grzybami i czosnkową bułką tartą prymat

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 sztuki
  • oliwa z oliwek

    - -
  • sól

    - -
  • masło

    50 g
  • natka pietruszki

    kilka gałązek
  • borowiki

    100 g
  • winiak

    50 (klubowy)
  • pieprz czarny mielony

    - -
  • bułka tarta czosnkowa

    1/2 szklanki
  • tymianek

    1 (suszony)
  • cebula

    1 plasterki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie, wystudzić. Nie obierać! Na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek podsmażyć grzyby i cebulę. Całość doprawić świeżym tymiankiem, winiakiem, solą i pieprzem.
Jajka delikatnie rozciąć wzdłuż na pół, żółtka i białka wyjąć i pokroić w drobną kostkę, po czym wymieszać na jednolitą masę z grzybami i cebulą. Tak przygotowanym farszem napełnić skorupki, całość pokryć masłem wymieszanym z czosnkową bułką tartą Prymat i posiekaną natką pietruszki. Zapiekać ok. 5-10 minut w temperaturze 150ºC. Jajka faszerowane dobrze komponują się z sałatką ze świeżych kiełków.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (80)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

12.03.2013 13:21
super połączenia

Ewa36

27.09.2012 15:05
super

Pani Domu

23.05.2012 18:50
muszę wypróbowac

Pani Domu

23.05.2012 18:50
muszę wypróbowac

artur7

23.12.2011 14:24
pychą

artur7

09.12.2011 09:14
mniam

Marta1986

05.12.2011 11:31
ciekawe

jolita

27.11.2011 15:09
fajne

artur7

26.11.2011 06:32
uwielbiam grzyby

novita26

22.11.2011 08:16
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat