Sos pieczarkowy z jogurtem

Sos pieczarkowy z jogurtem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    250 g
  • cebula biała

    2 sztuki
  • marchewka

    1 sztuka
  • masło

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • olej

  • jogurt naturalny

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sos pieczarkowy z jogurtem
Pieczarki czyścimy, obieramy ze skórki i kroimy w plastry
Krok 2 - Sos pieczarkowy z jogurtem
Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w pióra
Krok 3 - Sos pieczarkowy z jogurtem
Na patelnię z odrobiną oleju wrzucamy pieczarki i cebulę, doprawiamy do smaku pieprzem i solą, dodajemy masło i startą na grubej, buraczanej tarce marchewkę
Krok 4 - Sos pieczarkowy z jogurtem
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i smażymy parę minut aż pieczarki puszczą sok, a cebula się zeszkli
Krok 5 - Sos pieczarkowy z jogurtem
Dodajemy gęsty jogurt naturalny w temperaturze pokojowej
Krok 6 - Sos pieczarkowy z jogurtem
Zdejmujemy patelnię z ognia i dokładnie mieszamy powstały sos. Idealny dodatek do placków ziemniaczanych
sos

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

sylwia / sytofala

30.08.2011 20:13
wygląda zachęcająco

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat