Szynka pieczona

Szynka pieczona

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa bez kości

    1,5 kg
  • sól

  • pieprz

  • bazylia

    3 kostki
  • czosnek

    2 kostki
  • papryka ostra

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, dobrze osuszyć. Kostki kruszymy, mieszamy i nacieramy mięso wraz z pozostałymi przyprawami. Wkładamy do folii do pieczenia, odstawiamy na 48 h do lodówki aż mięso przejdzie ziołami.
Piec w 180 stopniach około 60-70 minut.
Pieczenie w folii zapewni, że mięso będzie wilgotne.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dorotka0000025

09.01.2012 15:24
pycha

Piotr24

01.09.2011 12:49
ładnie wygląda

smakowita

17.05.2011 12:09
wygląda rewelacyjnie

banditka

15.09.2010 10:21
szynka jak u babci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat