Utopenec- marynowane serdelki :

Utopenec- marynowane serdelki :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 20 małych serdelków,2/3 szklanki octu,2 szklanki wody,½ łyżeczka soli,½ łyżeczki cukru

  • ½ łyżeczki mielonej papryki,8 ziaren ziela angielskiego,4 liście laurowe

  • łyżeczka ziaren pieprzu kolorowego,2 ząbki czosnku,1 czerwona papryka

  • cebula

    1 szt.
  • ogórki konserwowe

    3 szt.
  • marchew

    1/2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Serdelko obrać z osłonek. Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paseczki, korniszony i marchewkę w plasterki .Ułożyć wszystko w wymieszane w szklanym pojemniku. Zagotować zalewę z wody, octu, soli, ziela angielskiego , liści laurowych , pieprzu , czosnku , papryki mielonej , cukru .Przestudzić zalewę i zalać serdelki .Przykryć pojemnik i zostawić w lodówce na 3 dni.
Wyjmować z zalewy i podawać razem z odsączonymi z zalewy warzywami .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Habibi

28.01.2014 16:19
Bardzo lubię kuchnię czeską właśnie za takie wynalazki :) Robię takie marynowane serdelki od bardzo wielu lat i ciągle staram się jakieś nowe smaki do nich wprowadzać :)

Jolanta40

03.10.2011 15:25
nazwa kapitalna

annagebalska

22.03.2011 09:38
pycha

Babciagramolka

26.09.2010 17:18
Polecam- u mnie przed kazdą imprezką zamawiają - w sezonie grillowym idę ze słojem takich seredlków i piklami z warzyw pod pachą - inni się narabiają a ja mam bez roboty ,, dobre wejście \". Jeden problem to kupiś dobre serdelki -ja kupuję drobiowe bo ostatnio wieprzowych dobrej jakosci trafić nie mogę.Nie zapomnij o piwku do nich ( hi hi ) i smacznego.

borgia

26.09.2010 12:42
Jadłam kilka lat temu przywiezione z Czech przez kolegę. Cieszę się, że mam z czego korzystać, aby przypomnieć sobie ich smak. Dam znać jak wyszły i z góry dziękuję.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat