Prawie tatar na kolację :

Prawie tatar na kolację :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 20 dag polędwicy wołowej ( lub chudego mięsa z rostbefu )

  • 4 łyżki oliwy,Przyprawa do zup Kucharek- w płynie,sól,pieprz mielony

  • cebula

    1 szt.
  • ogórki konserwowe

    2 szt.
  • żółtka

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso skrobać nożem na miazgę ( mniej cierpliwi mogą zmielić ). Wymieszać z oliwą .Doprawić maggi , solą i pieprzem . Podawać z drobno usiekaną cebulka i korniszonami.
Można tez podawać dodatkowo kapary, anchois , marynowane pieczarki, marynowaną paprykę .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bietka

15.06.2011 06:48
wygląda pięknie:)

Edyta38

26.05.2011 20:56
extra

Beatris

14.05.2011 09:45
Pięknie podane, a tatar uwielbiam.

jeta72

11.05.2011 18:19
uwielbiam tatara;)

polly66

06.02.2011 13:08
nie odważyłabym się zjeść choć przyznam, że prezentuję się dość atrakcyjnie

PaniMISIOWA

22.09.2010 13:34
Maggi super pasuje do tatara! Taki tatar robi moja siostra i jest naprawdę super!

Smakosz6

16.08.2010 23:13
hmmmmm..chyba polubię tatara

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat