Sałatka szparagowo - truskawkowa

Sałatka szparagowo - truskawkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zielonych szparagów

    0,5 kg
  • truskawek

    25 dag
  • główka sałaty

    1
  • sera żółtego

    10 dag
  • cytryna

    1
  • bazylii

    szczypta
  • oliwy z oliwek

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi obrać, pokroić na małe kawałki i gotować w 2 litrach wody przez 10 minut. Dodać szczyptę soli i cukru. Truskawki umyć i przekroić na pół. Sałatę drobno pokroić. Ser zatrzeć na tarce. Wszystkie składniki wymieszać. Skropić sokiem z cytryny i oliwą. Przyprawić solą i pieprzem.

Smacznego!!!

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat