Potrzebne mi składniki w lodówce: 3 ogórki gruntowe, koperek, 80 dag filetów z piersi z kurczaka, 6 plastrów żółtego sera, olej, pieprz, 100ml wina białego, 1 szklanka śmietany 30%, 2 łyżeczki musztardy francuskiej, 1 łyżka masła, papryka słodka. ogóreczki umyję pod bieżącą wodą i obiorę ze skórki, przekroję je na połówki i wykroję gniazda z pestkami. Następnie ogórki kroimy w słupki. Filety z piersi dokładnie myjemy, usuwamy żyłki i zbędne pokłady tłuszczu. Piersi kroimy ukośnie w plastry i rozbijamy lekko tłuczkiem. Przyprawiamy je dalej solą, pieprzem oraz słodką papryka. Na każdy plaster fileta kładziemy plaster sera żółtego oraz kilka słupków ogórków i zawijamy w rulonik. Uściśnijmy wykałaczką lub cienką bawełnianą nitką. Roladki podsmażamy na rozgrzanym oleju, lekko do zarumienienia i odstawiamy na bok. Z patelni zlewamy olej, a wlewamy nań wino a zaraz po nim śmietankę, gdy się zagotuje również musztardę i masło cały czas mieszając. Znów doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Mięso wkładamy do sosu i gotujemy 5-10 min do zgęstnienia. Ja podaję najchętniej z młodymi ziemniaczkami z koperkiem świeżym, ale równie apetycznie smakują i wyglądają z kaszą gryczaną, ryżem, czy po prostu z frytkami.