Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z podgrzybkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 30 dag
cebula 1 szt
fasolka szparagowa 30 dag
pomidor 3 szt
rukola 5 dag
marchewka 1 szt
sok z cytryny 1 łyżka
bulion 1/2 szkl
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z podgrzybkami

Grzyby oczyść, pokrój w plastry. Razem z posiekaną cebulką podsmaż na maśle. Na koniec oprósz solą i pieprzem.
2.Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie, odcedź, przelej zimną wodą. Osącz.
3. Usmażone grzyby wyjmij z patelni, wymieszaj z cząstkami pomidorów, fasolką, rukolą oraz marchewką startą na drobnej tarce.
4. Tłuszcz po smażeniu grzybów rozprowadź sokiem z cytryny, dolej bulion, zagotuj. Przypraw pieprzem ziołowym. sałatkę polej sosem. Oprósz czarnym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pierniczkowo 29.10.2012 10:58
pyszna sałatka:)
Grażyna13 12.10.2011 13:32
Smakowita !
aacaac 08.09.2011 08:49
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak