Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek z malinami z kruszonką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 Szklanka
cukier 1 szklanka
masło 15 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
maliny świeże 30 dag
jajko 3
budyń śmietankowy 1
ser biały 75 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: placek z malinami z kruszonką

Mąkę wymieszać z połową cukru i proszkiem do pieczenia. Dodać masło i zagnieść kruszonkę. Posypać połową na dno tortownicy. Następnie żółtka oddzielić od białek i utrzeć je z resztą cukru. Dodać twaróg, budyń i maliny oraz pianę ubitą z białek. Całość delikatnie i dokładnie wymieszać. Masę przelać do tortownicy i posypać pozostałą kruszonką. Piec ok. 1 godzinki. przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 20.12.2011 20:23
Lubię takie ciasta.
gosia561 17.11.2011 21:50
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak