tort porzeczkowy

tort porzeczkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masa: czerwone porzeczki

  • mleko

    2 szklanki
  • cukier

    5 łyżek
  • kremówka

    1 szklanka
  • cukier waniliowy

  • żelatyna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Upiec dowolny biszkopt. po ostudzeniu przekroić go na pół. Przygotować masę. Żelatynę namoczyć w małej ilości wody a kiedy spęczniej rozpuścić podgrzewając. Mleko połączyć z cukrem i żelatyną oraz cukrem waniliowym. Schłodzić. Tężejącą masę wymieszać dokładnie z kremówką. Smarować ciasto biszkoptowe powstałą masą wtykając gęsto czerwoną porzeczkę. Przykryć drugim krążkiem i resztą kremu. Wierzch także udekorować porzeczką. Wstawić na noc do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Misiakova

04.04.2012 13:56
W sam raz na letnią porę i działkowanie :))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat