zapiekanka z kalafiorem

zapiekanka z kalafiorem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    kilka różyczek
  • pieczarki

    5-6 sztuk
  • masło

    3 łyżki
  • natka pietruszki

  • pomidory

    2
  • mąka

    3 łyżki
  • mleko

    1 szklanka
  • ser żółty

  • czosnek

    1-2 ząbki
  • sól i pieprz do smaku

  • koperek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafiora zblanszować. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na 1 łyżce masła wraz z czosnkiem. Wymieszać z kalafiorem i zielenią. Włożyć do naczynia żaroodpornego i położyć plasterki pomidora. Resztę masła stopić i wymieszać z mąką a następnie z zimnym mlekiem. Przyprawić do smaku i zagotować. Potem polać kalafior i posypać serem żółtym. Piec ok. 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

04.05.2012 20:37
Apetycznie się zapowiada.

Ewa95

25.09.2011 11:13
pysznie się zapowiada

buksiak12

18.09.2010 14:18
zapiekanki są super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat