Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie na \' szybkęsa \'
SKŁADNIKI:
* 450g śledzie (matiasy w oleju)
* 2 cebule
* 2 łyżki octu
* pieprz (grubo mielony wg.uznania)
* przegotowana gorąca woda
* olej (tyle zeby zakryło śledzie)
PRZYGOTOWANIE:
Śledzie wymoczyłam w zimnej wodzie około 1h,w miedzyczasie zmieniając wodę. Cebulę obrałam i pokroiłam w krążki. Włozyłam ją do miski i zalałam przegotowaną wodą na pół godziny żeby szybciej zmiękła. Następnie ją odcedziłam i przelałam zimną wodą. Dodałam pokrojone matiasy lekko popieprzyłam i przemieszałam ,zalałam olejem i do lodówki na pół godziny.Żeby chociaż troszke się wszystko przegryzło i gotowe.
SMACZNEGO . . . .