Grzybowe fusion :

Grzybowe fusion :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 6 kapeluszy prawdziwków – suszonych ,6 grzybów Mun,6 suszonych kurek

  • sos sojowy- grzybowy,szczypta przyprawy do dań chińskich ( takiej jaką się używa )

  • bulion drobiowy

    1/2 l
  • mąka

    2 łyżki
  • podgrzybki suszone

    6 szt.
  • cebula

    4 szt. (małe)
  • masło

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżki
  • makaron ryżowy

    1 garść (w kształcie wstążek)
  • serek topiony

    1 łyżka (kremowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć i ugotować ( ok. 30 minut ) w szklance wody . Odsączyć – wywar zostawić . Grzyby pokroić w paseczki .
Cebulę pokroić w piórka i zezłościć na maśle . Grzyby , cebulę , wywar z grzybów i bulion wymieszać razem i gotować na małym gazie 30 minut. Doprawić sosem sojowym, pieprzem i przyprawą do dań chińskich .Zagęścić mąką roztartą z olejem i serkiem .Zagotować .
Makaron zalać osolonym wrzątkiem i zostawić pod przykryciem na 10 minut. Odcedzić ( przekroić ) .
Podawać zupę z makaronem ryżowym wstążki lub penne ryżowym .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat