Comber z królika z grzybami leśnymi podawany na plackach ziemniaczanych z wiśniami w alkoholu

Comber z królika z grzybami leśnymi podawany na plackach ziemniaczanych z wiśniami w alkoholu

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tartych ziemniaków

    4 sztuki
  • cebuli

    1 sztuka
  • jajka

    1 sztuka
  • mąki

    3 łyżki
  • siemię lniane

    - -
  • prawdziwków

    150 g
  • smardzów

    150 g
  • masła

    2 łyżki
  • koperku

    1/2 pęczka
  • czosnku

    1 ząbek
  • białego wina

    1/2 szklanki
  • wiśnie z alkoholu

    200 g
  • pestki dyni

    - -
  • pestki słonecznika

    - -
  • pieprz czarny mielony

    - -
  • sól

    - -
  • majeranek otarty

    - -
  • królik

    600 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marynata:
1 szklanka czerwonego wina,
2 łyżki octu winnego,
¼ szklanki miodu pitnego,
1 pęczek włoszczyzny,
Liść laurowy Prymat, ziele angielskie Prymat, jałowiec, goździki Prymat.

1. Oczyszczony comber z królika marynować 24 godziny we wszystkich składnikach marynaty. Po zamarynowaniu usmażyć na patelni, a następnie piec 10 minut w temperaturze 150ºC, podlewając co jakiś czas marynatą.

2. Tarte ziemniaki połączyć z jajkiem, cebulą, pestkami, siemieniem lnianym, mąką i majerankiem, a następnie usmażyć na rozgrzanym oleju. Grzyby podsmażyć na maśle z cebulą, czosnkiem, koperkiem i skropić białym winem.

3. Comber z królika pokroić w plastry, ułożyć na plackach ziemniaczanych z grzybami leśnymi,. Przed podaniem danie udekorować wiśniami w alkoholu oraz świeżymi ziołami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

[email protected]

09.02.2012 13:08
wykwint/e

artur7

26.12.2011 15:36
ciekawy

ajres

19.11.2011 09:10
wysmienite

artur7

06.10.2011 09:51
wykwintne

Justyna Jussstiii

14.09.2011 10:14
smakowite polecam

agnieszka214

17.08.2011 05:22
wykwintne

Ewa/kalapurtka

29.07.2011 17:16
pyszne

kriso

27.07.2011 18:44
ciekawy przepis

agnieszka214

28.06.2011 17:34
wykwintne

marcia71

05.06.2011 14:57
i za bardzo skomplikowane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat