Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rukola z migdałami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 20 dkg
migdały 20 dkg
pomidory suszone Smak 1 słoik
sól 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: rukola z migdałami

Umytą i odsączoną sałatę szarpiemy i układamy na półmisku.Sól równomiernie rozprowadzamy na blasze układamy na niej migdały w skórkach wstawiamy do piekarnika na 15 min,doglądamy co jakiś czas aby nam nie ściemniały ponieważ nam zgorzknieją.Po ostudzeniu układamy otrzepane z soli migdały na sałacie,na wierzch układamy pokrojone suszone pomidory odsączone z zalewy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 13.11.2011 14:00
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak