Flaczki z boczniaka wg Babcigramolki:

Flaczki z boczniaka wg Babcigramolki:

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion drobiowy

    1 kostka
  • mąka

    1 łyżeczka
  • cebula

    1 szt.
  • boczniaki

    25 dag
  • marchew

    1 szt.
  • pietruszka

    1/2 szt.
  • seler

    1/8 szt.
  • pierś z kurczaka

    1/2 szt.
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w piórka i podsmażać na oleju. Wrzucić pokrojonego w paseczki boczniaka i drobno pokrojona pierś z kurczaka. Smażyć mieszając .Marchew, pietruszkę i seler utrzeć na tarce jarzynowej ( duże oczka ) i dodać na patelnię . Dusić jeszcze 5 minut mieszając . Przełożyć do rondelka . Zalać woda i dodać liść laurowy, ziele angielskie, kostkę bulionową .Dusić 30 minut. Doprawić majerankiem , pieprzem .Zagęścić mąką . Dodać usiekany koper. Podawać posypane natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Aannkaa82

10.03.2014 20:02
Właśnie czegos takiego szukałam :) zabieram do ulubionych :)

Juleczka20

06.01.2012 09:24
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat