Roladki z szynki nadziewane pastą jajeczną zalane galaretą :

Roladki z szynki nadziewane pastą jajeczną zalane galaretą :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczypta pieprzu mielonego,1 łyżeczka majonezu

  • żelatyna

    4 łyżeczki
  • rosół drobiowy

    1/2 l
  • szynka konserwowa

    3 duże plastry
  • jajka

    3 szt.
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować jajka na twardo , obrać , rozetrzeć na miazgę z majonezem . Doprawić solą .Posmarować plastry szynki pastą jajeczną .Zwinąć ruloniki . Każdy przekroić ostrym nożem na 3 części . Ułożyć w pojemniczku. Obłożyć groszkiem i warzywami . Namoczyć żelatynę w kilku łyżkach zimnej wody i rozpuścić ją we wrzącym rosole . Doprawić rosół pieprzem .Lekko ostudzić i takim zalać delikatnie ruloniki szynki. Wstawić do lodówki do zastygnięcia .Podawać z octem , cytryną , chrzanem – jak kto lubi .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ilka_86

07.05.2012 21:58
pyszności

Rybciia

11.05.2011 09:32
ale ładne

Agnik

03.05.2011 16:22
śliczne

Agnieszka/picola

30.03.2011 18:22
pycha

Joanna108

01.10.2010 10:46
Robię bardzo podobne. Są wyśmienite i wszystkim zawsze smakują.

Emilia22

23.09.2010 17:10
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat