Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zupa po bułgarsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa
20 dag
bulion
2 l
ryż
3/4 szkl
por
1 szt
papryka czerwona
1 szt
papryka żółta
1 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
papryka zielona
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa po bułgarsku

Paprykę umyj i usuń gniazda nasienne.Następnie pokrój na małe kawałki.Kiełbasę pokrój w kostkę.Obierz por i pokrój na plasterki.Zagotuj bulion,wsyp ryż i wszystkie wcześniej warzywa.Gotuj 30minut.Dodaj kiełbasę.Całość dopraw sola i pieprzem.Gotuj,aż wszystkie warzywa będą miękkie.Pod koniec gotowania dodaj posiekane oregano.Zupę podawaj z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak