Krakersiki

Krakersiki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • małych krakersów

    1 paczka
  • żółtego sera

    kilka cienkich plasterków
  • szynki

    kilka cienkich plastrków
  • jajek ugotowanych na twardo

    kilka szt
  • drobiowy

    1 pasztet
  • twarożku

    1 opakowanie
  • sól, pieprz

    do smaku
  • ogórek

    do dekoracji
  • papryka

    do dekoracji
  • rzodkiewka

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser, szynkę i paprykę kroimy w paseczki. jajko kroimy w półplasterki. Ogórka, rzodkiewkę myjemy i kroimy także w półplasterki. Twarożek i pasztet wyciskamy szprycką na krakersiki ( można także posmarować nożem). Twarożek można doprawić do smaku. Na położony twarożek i pasztet kładziemy przygotowane dekoracje i lekko przyciskamy. Na chwilę wkładamy do lodówki, by schłodzić.

Kanapeczek nie przetrzymujemy zbyt długo , ponieważ krakersy wchłaniają wilgoć dodatków.

Nie podaję określonych ilości składników, ponieważ można je wykorzystać w różnych ilościach w zależności od pomysłu. W celu szybkiego przygotowania przekąski wszystkie składniki przygotowujemy i dzielimy wcześniej.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Sloneczko222

01.10.2010 21:08
Super przekąska

Ewa111

24.06.2010 16:27
Jakie śliczne kanapeczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat