Makaron ryżowy ze smaczkiem mango:

Makaron ryżowy ze smaczkiem mango:

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 łyżki masła,1/2 paczki pokrojonej natki pietruszki,1/3 szklanki pokrojonego w paseczki suszonego mango

  • szczypta kurkumy,szczypta grubo mielonego pieprzu cytrynowego ( lub czenego grubo mielonego )

  • 1.5 litra wody

  • makaron ryżowy

    1 op. Tagliatelle
  • bulion drobiowy

    2 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować wodę z kurkumą, mango i 1 Bulionetką . Wrzucić makaron i trzymać na małym gazie 5 minut. Odcedzić .Dodać masło i natkę pietruszki ,drugą Bulionetkę , szczyptę pieprzu. Wymieszać aż Bulionetka się rozpuści i makaron wchłonie jej smak i pokryje się masłem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelina/bunia

17.04.2011 18:35
pycha

Jolanta40

10.02.2011 10:31
pyszny

FAFIK

01.02.2011 06:45
Fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat