letni barszcz

letni barszcz

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki węgierki

    1/2 kg
  • buraki

    1/2 kg
  • warzywny rosołu z kostki

    5 szklanek
  • sól, cukier, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

buraki umyć i piec w piekarniku.obrać i zetrzeć na tarce.śliwki wydrylować i pokroić w paseczki,zalać gorącym rosołem,dodać goździki i gotować pod przykryciem 5 min.odstawić na 20 min.przecedzić.doprawić od smaku.podawać na gorąco z pasztecikami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat