Wieżyczki z fetą przekładane grillowaną cukinią i pomidorem

Wieżyczki z fetą przekładane grillowaną cukinią i pomidorem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

  • pomidor czerwony

  • feta

  • dymka

    2 gałązki
  • oliwa z oliwek

    3 łyżki
  • mieszanka przyprawowa włoska

    szczypta
  • papryka czerwona

    1/4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy na równej grubości plastry, podobnie postępujemy z pomidorem.
- Plastry cukinii lekko grillujemy, osączamy na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.
- Fetę wyciągamy z lodówki na 30 minut przed krojeniem. Ser kroimy na plastry jednakowej grubości. Na talerzu układamy kolejno: plaster fety, pomidor, cukinia, czynność powtarzamy dwa razy.
- Paprykę kroimy na drobną kosteczkę. Układamy na czubku wieżyczki, dekorujemy dymką.
- Podajemy z lekkim sosem na bazie 3 łyżek oliwy z oliwek extra vergin, szczypty oregano oraz szczypty mieszanki przyprawowej, dokładnie wymieszanym w shakerze do dressingu lub słoiczku z zakretką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grażyna13

31.08.2011 14:38
Piękne i pyszne :)

agnieszka189

10.01.2011 16:06
bajeczne

Karolina92

04.01.2011 16:39
pysznosci!

buksiak12

07.09.2010 11:41
ciekawe danie

buksiak12

07.09.2010 11:41
ciekawe danie

Dorota71

07.09.2010 10:51
mniam

Dorota71

07.09.2010 10:51
muszę wypróbować

Emilia22

07.09.2010 10:04
wspaniale wygląda

Emilia22

07.09.2010 10:03
fajny przepis

etka

16.08.2010 16:42
piękne kolorowe te dania, bardzo mi się podobają :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat