Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kwaszone rydze

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rydze
1 kg
cukier
1 łyżeczka
sól
1 łyżka
Sklep Prymat
koper zielony
kilka gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaszone rydze

Grzyby oczyścić, włożyć do wrzącej wody an chwilę odcedzić, przelać zimną wodą i osączyć na sicie. Układać w słoikach, przesypując każdą warstwę solą wymieszaną z cukrem, między grzyby włożyć gałązki kopru. Zamknąć słoik odstawić na kilka dni. Gdy grzyby opadną otworzyć słoik i dołożyć grzyby do pełna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 05.12.2011 15:17
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak