Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pomidory z cebulką w galarecie

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory bez skóry
5 kg
cebula
1 kg
czosnek
pieprz
Sklep Prymat
ziele angielskie
Sklep Prymat
woda
1,5 litra
cukier
8 łyżek
sól
3 łyżki
Sklep Prymat
ocet
1,5 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat
200 g
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory z cebulką w galarecie

Pomidory sparzyć, żeby zeszła skórka i podzielić na ćwiartki. Cebulę pokrajać w plastry. Układać w słoikach warstwami na przemian pomidory i cebulę.
Wodę, cukier, sól i ocet zagotować i dodać 200g żelatyny.Wymieszać.
Zalać pomidory i gotować 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 18.11.2011 23:18
ciekawa jestem jak smakuje
Wacław 13.09.2011 12:04
fajny przepis ,nie praktykowałem tak !
AgaS10 05.09.2011 11:02
faktycznie fajne:)
Kuchareczekjeden 05.09.2011 10:55
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak