Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane jabłka z pieca

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 6 szt
cytryna 1/2 szt
rodzynki 100 g
melisa 3 gałązki
białko 4 szt
płynny miód 4 łyżki
oliwa 2 łyżki
żurawina
deser do deserów

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane jabłka z pieca

Z jabłek obetnij kapelusz, nie uszkadzając ogonka. Wydrąż gniazda nasienne i skrop w środku jabłko sokiem z cytryny. Rodzynki zalej wrzątkiem po 5 min. odsącz. Posiekaj melisę. Białka ubij na sztywna pianę, dodaj miód, rodzynki, żurawinę i melisę. Dopraw przyprawą do kawy i deserów. Nałóż masę do wnętrza jabłek, zakryj kapeluszem i ułóż na blaszce do pieczenia. Posmaruj skórkę jabłek oliwą i piecz ok pół godz.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 11.08.2011 20:27
super
gosia47-47 13.07.2011 08:05
muszę wypróbować
KasiaK90 12.07.2011 21:07
pycha
piotereq 13.06.2011 08:58
fajne
tomek18 04.06.2011 10:27
świetne
ewelina63 25.10.2010 16:05
super
Dorota71 21.09.2010 09:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak